duminică, 16 decembrie 2007

Ce bine e sa fii tanar si lipsit de griji. Defapt, e o etapa in continuarea unei copilarii magnifice (stat in casa, prieteni ioc), a unei adolescente asisderea ( banchet clasa a 8-a - eveniment nereusit; banchet clasa a 12-a - ratat; majorat - ratat; iesiri - nu; distractii - ce-i aia?; nebunii - nu inteleg termenul; trait clipa - desigur, mereu, cat mai mult; mers munte - o tentativa; mers mare - nu, dar am primit vederi, imprietesuguri si momente in afara grotei - doua intalniri "Schimb de carti" ) asa ca am toate motivele sa privesc cu optimism spre viitor. Cliseul "slujba, sot, copil" suna ca un behait duios de clopotei. Ei da, doar asta ma asteapta. Dar cu timpul o sa invat sa fiu mandra de locul de munca, sa consider cele 8 ore petrecute intr-un birou (sau ce-o fi) ca pe un rau necesar (ca doar de acolo o sa imi castig eu painea), sa ranjesc la glumele tampite ale colegilor si ale sefului si sa fiu mandra de mine cand din salariu o sa imi cumpar niste bulendre sau pantofi din cine stie ce magazin de unspe stele. Partea cu sotu si copilu sunt in formula 2 in 1, adica o sa invat sa schimb scutece (la scurta vreme dupa ce ma va pocni sfantul instinct matern) in timp ce o sa exersez si faza cu spalatul ciorapilor murdari aruncati neglijent cine stie pe unde de viitorul sot iubitor care, nu-i asa, o sa fie, singurul, unicul in stare sa ma inteleaga, sufletul pereche, jumatatea de portocala, cel care o sa ma completeze si o sa ma faca fericita. Si ca multe altele, o sa invat sa fiu sotia perfecta, mama preaiubitoare, gospodina model si angajata sarguincioasa pentru ca, vrem nu vrem, vietile noastre nesemnificative se muleaza perfect pe acelasi tipar. Inchei acest scenariu demn de un film de groaza, spunand ca nu ma inspaimanta deloc faptul ca pe la 50 de ani o sa arat ca un borcan de muraturi, nici celulita, nici firele albe, nici menopauza (nu cred ca doare) care o sa ma pandeasca.
As prefera sa primesc eventualele incurajari, sfaturi si pareri contra la nuvreaucomentarii@punctcom sau direct in cutiuta de scrisori de la parterul blocului. Multumesc.

3 comentarii:

Carina spunea...

adresa aia de mail chiar exista??
=)) foarte tare ;)

Copilul Atomului spunea...

sigur ca nu (acum ca e modificata e clar, prima data am 'compus-o' cu @yahoo.com si poate suna cat de cat veritabila), dar cutiuta de scrisori de la parter e suta in suta adevarata.

Hellene, tomata cu scufiţă spunea...

Acum o sa te mai ajutam sa iesi din grota cu o noua intalnire a bloggerilor. :P Hai nu te intrista, nu e asa negru si stabilit cum pare.